shadou


BMW E34 M5 Cabrio

11.09.2008 05:07

Viděli a věděli jste, že BMW vytvořilo minimálně jeden prototyp vozu M5 E34 Cabrio? Ne? Nyní se můžete pokochat pohledem na reálné fotografie tohoto skvostu.

V roce 1989 se pár techniků z Motorsportu rozhodlo, že vytvoří M5 Cabrio. Nezůstalo jen u slov a o pár měsíců později opravdu vzniká prototyp tohoto vozu. Robustní kabrio pro čtveřici pasažérů si zanechalo ušlechtilé tvary verze sedan. Poté proběhla prezentace vedení automobilky BMW AG a to souhlasilo s uvedením do produkce. Cena byla stanovena na 50,000 liber a zamluvilo se i místo na stánku BMW na autosalóně v Ženevě, kde se vůz měl oficiálně představit. Bohužel týden před premiérou BMW smetlo tento vůz ze stolu! Proč? Doměnka, že pro automobil tohot ražení není místo na trhu a navíc by mohlo ovlivnit prodeje top verzí řady 3.

Cabrio verze pětky je však velmi hezká i v současnosti. Je škoda, že BMW tento vůz nepustila do výroby zejména pokud se zamyslíme nad tím, že BMW v nabídce velký cestovní kabriolet nemá. Nepočítáme luxusní a v mnoha ohledech zvláštní cabrio řady 6   

 

 

další foto v galerii auta z webu

 

zdroj Famous BMW

—————

Zpět